VUURWERK IN LAEKEN : BILAN

 

 PERSBERICHT 

Brussel, 28 augustus 2017 – De eerste editie van ‘Vuurwerk in Laken’, een initiatief om de evenementenaffiche in het noorden van Brussel verder uit te breiden, was een groot succes. 

Voor deze eerste editie stonden er vijf unieke avonden op het programma, met name op 14 en 28 juli en op 4, 18 en 25 augustus. Vanaf 18 u. kwam er telkens een heus dorp tot leven in de omgeving van het Atomium met ludieke activiteiten en shows rond verschillende thema’s, tot groot jolijt van de Lakense en Brusselse gezinnen maar uiteraard ook van de toeristen. De dappersten waagden enkele danspasjes tijdens afwisselende concerten of op de klanken van de aanwezige deejays. Het ging er steevast gemoedelijk aan toe en het was vaak zoeken naar een plekje aan een van de picknicktafels om te smullen van een lekker hapje en drankje uit de talloze foodtrucks. 

Elke avond werd om 23 uur afgesloten met een uitzonderlijk, artistiek vuurwerkspektakel: zo’n twintig minuten lang waren de ogen van het publiek strak op de hemel boven Paleis 5 gericht, van waar het vuurwerk werd afgestoken. Het nieuwe zomerse initiatief van de Stad Brussel bleek een feestelijke voltreffer voor jong en oud en kon op een steeds talrijker en divers publiek rekenen. 

De Stad Brussel vond het belangrijk om Brusselse gezinnen, vooral in het noordelijk deel van de stad, een feestelijke gezinsactiviteit dicht bij huis aan te bieden. De Brusselaars waren massaal voor het concept gewonnen. Wij hopen het volgende zomer nog eens te kunnen overdoen en er een vaste waarde van te maken”, aldus Philippe Close, Burgemeester, en Karine Lalieux, Schepen van Cultuur en Toerisme. 

De Brusselse zomer was veelkleurig! Diversiteit en gedeelde vreugde vormden de onmisbare ingrediënten van ‘VUURWERK IN LAKEN’, het nieuwe Brusselse evenement dat mensen verbindt. 

PERSCONTACT 

Organisatie : Marina Bresciani BRUSSELS MAJOR EVENTS m.bresciani@bmeo.be, 0478/22.61.59.

www.vuurwerkinlaeken.be